fbpx

KURSUSED

Kiirloengute sari - kuidas jõuluhulluses ellu jääda ehk lihtsad nipid jõuluperioodiks

Kas tuleb tuttav ette?

Igal aastal on meil enne jõule väga kiire. Küll on vaja mõelda, mida jõululauale pakkuda, siis sobivad kingid otsida ning tähtsad tööasjad ära lõpetada. Ning aasta lõpuks oleme nii väsinud, et tegelikult ei jaksa enam jõululauda planeerida ega enda enesetundele mõelda. Seega kuhjame laua üle erinevate rammusate toitudega ja hiljem kurdame, et pingutasime üle.

Mis oleks, kui sellel aastal teeks veidi teistmoodi?

Oleme Sulle kokku pannud lühikese loengusarja, kus räägime erinevatest teemadest, mis võiksid lihtsustada Sinu elu ning aidata aasta lõpus targemaid valikuid teha.

Loengute teemad:

  • Suhkrust – otse ja ausalt. Sünteetilised suhkruasendajad, naturaalsed suhkrud ja looduslikud magustajad
  • Köögis kiirelt, maitsvalt ja rahakotisõbralikult
  • Lihtsad nipid, kuidas jõululauale rohkem köögivilja lisada
  • Kuidas ennetada kaalutõusu jõuluajal
  • Kuidas toetada oma seedimist pidustuste hooajal

Kõikide loengute algus kell 18:00. Kõik loengud on 7 päeva järelvaadatavad!

Loengute hind:
Ühe loengu hind 19€
Kolm vabalt valitud loengut 45€
Kõik 5 loengut 60€

Kuidas?
Loenguid võid kuulata oma soovi järgi, kas üksikute kordadena või valida täispaketi, nii nagu sulle parim on. Loengu kestus ca tund, pärast mida on võimalik saada ka vastused loengu ajal tekkinud küsimustele.

Kus?
Saadame Sulle Zoomi-lingi, et saaksid loengut kuulata mugavalt seal, kus parajasti oled. 

Kiirloengute tutvustus

 I Suhkrust – otse ja ausalt

Tihti oleme me kalorite hirmus ning haarame seetõttu “tervislikumate” maiustustena suhkruvabasid alternatiive – kas nad ka päriselt on tervislikumad?
Lisaks võib sussipäkapikk magusainetega maiustusi lastele poetada –  kui mõistlik see tegelikult on? 

 

Kiirloengul vestleme:

  • Kuidas suhtuda erinevatesse sünteetilistesse suhkruasendajatesse – aspartaam jmt?
  • Mida tähendab naturaalne suhkur ning kas seda võiks julgelt alternatiiviks tavalisele lauasuhkrule kasutada?
  • Kuidas suhtuda looduslikesse magustajatesse – mesi, vahtrasiirup, agaavisiirup, datlisiirup, stevia jt?
  • Mis on looduslikud suhkruasendajad – erütritool, ksülitool jt?

Kiirloengul tutvustame Sulle erinevaid suhkruasendajaid ning magustajaid, nende mõju tervisele. Vestluse käigus anname Sulle ülevaate, milliseid magustajaid või suhkruasendajaid võiksid ettevaatlikkusega tarbida ning milliseid sellisel juhul eelistada!

Kiirloengul anname mõtteid ja retsepte, kuidas teha tervislikku maiustust! 

II Köögis kiirelt, maitsvalt ja rahakotisõbralikult 


Detsembrikuu ning jõulueelne aeg on paratamatult enamuse inimeste jaoks intensiivne periood, stressitase kõrge ning pidev mõtlemine söögitegemisele vaid suurendab seda. Kuidas selle kõige juures tervislikku toidulauda tagada? Võid rahulikumalt hingata, meie tuleme sulle appi!

Kiirloengul vestleme:

  • Kiiretest ja lihtsatest retseptidest, mida endale ja perele jõuluhulluses valmistada. 
  • Milliseid eelvalmistatud toite poest võtta?
  • Toidu ettevalmistamine ehk food preparation?

„Köögis kiirelt, maitsvalt ja rahakotisõbralikult“ kiirloengul anname nippe, kuidas teha kiireid hommiku-, lõuna- ja õhtusööke ning samuti hoida ka regulaarsuse tagamiseks vahepalad menüüs – kõik ilma liigse ajaraiskamiseta köögis.

III Lihtsad nipid, kuidas jõululauale rohkem köögivilja lisada

Tunned sa vahel, et pühadelaud on loodud selleks, et me kaalus juurde võtaksime? Kes üldse ütles, et jõululaual peavad olema just seapraad ja ahjukartulid?  Mis oleks, kui sellel aastal võtaks jõulud vastu kergemalt?

Kiirloengul vestleme:

  • Erinevatest nippidest, kuidas jõululaud köögiviljarikkamaks saada! Siinjuures ei maksa karta, et seapraad üldse olemata on. Kui soovid, siis saad ka seda lauale valida.
  • Põnevatest soovitustest suupisteteks, salatiteks ja magustoitudeks ning keskendume sellele, kuidas end ka peale pühi hästi tunda!

Kui soovid, et sinu selle aasta jõululaual oleks midagi põnevamat ja tervislikku, kuid maitsvat, siis tule kuulama! 

IV Kuidas ennetada kaalutõusu jõuluajal

Naljatades peame jõuluperioodi seonduvaks kaalutõusuga – kas tõesti peabki nii olema? Tegelikult saame me väga kenasti ennetada jõuluperioodi kaalutõusu. Jagame Sinuga nippe, kuidas sellel aastal see periood üle elada ilma lisakilodeta.

 

Kiirloengul vestleme:

  • Kas ma pean ennast jõululauas näljutama?
  • Kuidas, mida ja millal süüa?
  • Kuidas hoiduda liigsest näksimisest ning ülesöömisest, samuti kuidas ennetada liigset energiatarbimist vedelike tarbimisega?
  • Kuidas lubada endale toidunaudinguid teadlikult?

Tule vestle meiega, kuidas sellel aastal saaksid kaalutõusu jõuluperioodil ennetada. Räägime, kuidas tasakaalustada jõuluõhtusöögil enda taldrikutäis, milliseid toitaineid sinna valida ja kuidas neid tasakaalustada. 

V Kuidas toetada oma seedimist pidustuste hooajal

Jõulud ja pikemad tunnid söögilaua taga on varsti käes. Liiga palju toitu ja jooki paneb seedesüsteemi suure pinge alla. Tagajärjeks tuttavad, aga ebameeldivad kõrvalnähud nagu puhitused, raskustunne, kõhulahtisus või kõhukinnisus, aga ka väsimus ja uimasus. Me ei pea neid ebamugavustundeid taluma, vaid võime hakata juba nüüd oma seedimist toetama, et olla valmis eelseisvateks pidustusteks. 

Kiirloengul vestleme:

  • Lihtsatest nippidest, kuidas seedesüsteem tööle panna.
  • Kuidas vältida ülesöömist ka pikal õhtusöögil?
  • Kuidas nautida armastatud jõulutoite ilma pühadejärgse ebamugavustunde ja süütundeta?
  • Mida süüa, et Su soolestik Sind tänaks?

Käime läbi lihtsad tegevused ja nipid, millele igapäevaselt tähelepanu pöörata, et ei tekiks ülesöömist, seedimine oleks normaalne ja toit annaks meile energiat, mitte väsimustunnet.

Peale selle, soolestiku tervis on oluline! Lisaks füüsilisele heaolutundele mõjutab see ka Sinu immuunsüsteemi, mis on praegusel ajal eriti tähtis. 

Tule korja üles enda jaoks oluline info ja rakenda see oma igapäevaellu. Su seedesüsteem tänab Sind! 

VEEBINAR: Toivo Niibergiga maitse- ja ravimtaimedest 25.09.2022


Kas sina tead:

  • mis vahe on vürtsidel ja maitsetaimedel?
  • et maitse- ja ravimtaimedega saab keha puhastamist toetada?
  • milliseid maitse- ja ravimtaimi saame oma kodus kasvatada?
Töödeldud toidu naturaalsega asendamise juures on üheks suureks väljakutseks toidu maitse. Töödeldud toidud ja poolfabrikaadid on toodetud nii, et nad tekitaksid meis isu – me tahaksime neid veel ja veel. Täpselt välja töötatud soola, suhkru, kemikaalide ja tihti ka küllastunud rasvhapete kombinatsioon võib maitsepungad üle küllastada ja muuta värske, naturaalse toidu maitse meie jaoks ilmetuks. Just maitsetaimed on need, mis aitavad toidule maitset anda ja vähendada sealjuures ka soola tarbimist. Lisaks on nende menüüs hoidmine tervislik!

 

Ootame sind veebiloengusse, kus meiega tuleb teadmisi jagama aiandusteadlane, psühholoog ja kirjanik Toivo Niiberg. Toivo on 105 raamatu autor ja toimetab Räpina aianduskoolis õppejõuna.

Koolitusel kuuleme basiilikust, salveist, punest, aed-harakputkist, karulaugust ja paljudest teistest põnevatest ja kasulikest taimedest

Millal?

Veebinar toimub 25. septembril kell 11:00-13:00, kuid ära muretse, kui sulle täpselt see hetk ei sobi, koolitus on järelvaadatav 24h.

Veebiloengu osalustasu on 19 eurot.

Registreerumiseks vajuta allolevale nupule või saada meile kiri info@puhasmina.ee. Seejärel saadame sulle makseinfo ning Zoomi lingi osalemiseks. Peale loengut jagame linki järelvaatamiseks.

Meie oleme igatahes väga põnevil. Kohtume loengus!

Puhas mina detoksprogramm

LOOMULIKKU KEHA PUHASTUST TOETAV PROGRAMM

Oma detoks-programmis anname keha puhtana hoidmise oskused kogu eluks. Käime läbi kõik peamised toitumise ja toiduga seonduvad põhitõed, et olla energiline ja terve. Aga mitte ainult! Ka liikumine ja Sinu otsene keskkond saavad tähelepanu. Programmi vältel toetame Sind ka nende uute teadmiste rakendamisel. Programmi jooksul jagame tõenduspõhistele allikatele toetuvat informatsiooni detoksifikatsiooni kohta – mis see on, miks ja kuidas seda teha. Lisaks rakendame teooria ka praktikasse. Kui oled varem toitumist õppinud, saad veelgi juurde uusi teadmisi ja nippe kuidas ennast maksimaalset toetada. Söö hästi, sära ja tunne end suurepäraselt – seda ilma ekstreemusteta.

Standardpakett

99€

ühe kuu hind 49,50

Pro-pakett

149€

ühe kuu hind 74,50

Premium pakett

219€

ühe kuu hind 109,50

Saadame Sulle aegsasti infot järgmise Puhas Mina detoksprogrammi kohta

Hapendamine

KUIDAS TOITA HÄID SOOLESTIKU BAKTEREID?

Kas teadsid, et 80% immuunsusest on soolestikus ja seda mõjutavad head bakterid, mida fermenteeritud ehk hapendatud toidud rohkelt sisaldavad.

Juba meie esivanemad säilitasid oma talvevarusid suuresti hapendamise teel – leib, köögiviljad, piimatooted, liha, seened. Hapendamine lisab toidule maitseid, lõhnu ja tekstuuri, kuid teadlased on kinnitanud selle positiivse mõju ka soolestikule. Miks see hea on? Soolebaktereid seostatakse madalama riskiga ülekaalulisuse ja ainevahetuse haigustega.

Tervis tuleb soolestikust ja soolestiku heaolu sõltub sealsetest bakteritest

Sellel nädalasel koolitusel räägime:

  • Mida hapendatud toidud sulle annavad?
  • Erinevate köögiviljade hapendamise võimalustest (redised, kapsad, kurgid, porgandid…)
  • Millised hapendatud toite leiame poodidest, mida saame ise teha?
  • Kuidas lisada hapendatud toitu oma menüüsse?

Teeme õige hapendamise protsessi kõik koos samm-sammult läbi! Terve kursuse vältel on sul toitumisterapeutide tugi. 

Kursus toimub turvalises Facebooki grupis. Kõik materjalid on järelvaadatavad kaks nädalat peale kursuse lõppu.

Osalemistasu on 25 eurot.

 

Saadame Sulle aegsasti infot järgmise hapendamise kursuse kohta

Astu samm lähemale heale enesetundele

Shopping Cart